Hoppa till sidans innehåll

Saar Avivi

09 NOV 2017 14:18
Saar har under hösten erhållit instruktörnivå 8 (av 9) inom Practical Tai Chi. Med denna nivå är Saar en av de högst meriterade instruktörerna i Europa.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2017 17:23

Practical Tai Chi Chuan

”The Tai Chi Chuan expert practices the hand form in order to cultivate the mind, he practices the sword to nourish the chi, he practices the sabre to strengthen his resolve, he practices the spear to increase wisdom, he practices nei gong to develop jin. The hand form is the foundation for the effective usage of weapons. If the hand form is skilful then nothing will go wrong.”

-Cheng Tin-Hung

Mifuné vill uppmärksamma en av våra instruktörer.

Saar Avivi
Saar har under hösten erhållit instruktörnivå 8 (av 9) inom Practical Tai Chi. Med denna nivå är Saar en av de högst meriterade instruktörerna i Europa.


Saar kan du berätta lite om dig själv?
Jag föddes under 70-talet i Israel och växte upp i en av landets minsta kibbutzer med min familj. Jag var ett sladdbarn med tre äldre syskon. Min pappa var psykolog och mamma danslärare. Det är två saker jag har tagit med mig i mitt eget arbetsliv genom N.L.P. terapi och Tai chi.

När jag var fem började arbetet ute på fruktfälten vilket innebär hårt arbete med långa timmar i stekande sol. Kibbutzens ideologi är byggd på att arbeta och fortfarande är min grundpelare att göra mitt arbete ordentligt vad det än gäller. Under hela min uppväxt jobbade jag med alla möjliga jordbruksarbeten.

När jag var ungefär åtta år tjatade jag på min pappa att jag vill träna kampsport, varför vet inte jag. På den tiden fanns det bara Judo och Karate. Men min pappa hittade något som var mer lokalt och mer inriktat på självförsvar: Krav Maga. Och så blev det att jag började träna Krav Maga. En israelisk självförsvarsteknik med höga krav och hård disciplin, något som fortfarande sitter i min karaktär och också när jag undervisar.

Efter gymnasiet gick jag in i militären i tre år som minröjare och officer. Det har också påverkat min syn på kampsportsträning och undervisning.

Under arbetet på fälten satt jag oändliga meditativa timmar på traktorn och gick många långa promenader och lyssnade ute bland träden för att upptäcka läckande bevattningsslangar. Jag tog varje tillfälle att i lugn och ro betrakta mina tankar, jag var så fascinerad av människans natur. Det är fortfarande ett av mina största intressen.

När började du träna Tai Chi?

Jag började träna 1998 med min första lärare från Peking, Liu Haihe. Haihe dog år 2003 av cancer och det skapade en djup tomhet hos mig.

Under några år letade jag efter en annan lärare och då träffade jag min lärare idag, Paul Silfverstråle (en direkt elev till Dan Docherty) från Linköping. För min smak är en av de mest intressanta lärare som finns idag.

Tai Chi är för många människor en Kata form, hur tränar ni Practical Tai Chi?

Tai chi chuan betyder: kampsport baserade på Yin och Yang filsofin.
Vårt system är ett helt system och det betyder att vi täcker alla aspekter från sittande meditation till full kontakt fight.
I vårt system har vi följande: Hand tekniker (självförsvar), spjut, sabel, rakt svärd, nei gong (internal power), Qi gong och många andra koncept, principer och strategier.

Vår stil är fokuserad på kamp och det ser man på tävlingsmeriterna.
På grund av min erfarenhet så tränar vi på Empty cup andra aspekter som kniv, sticks och pistolförsvar, fortfarande allt är baserade på Tai chi teori och filosofin.

Grattis till den nya nivån du uppnått, vad innebär denna nivå?
Att fortsätta träna dagligen, forska och försöka att förstå vårt system. Jag känner ett stort ansvar att bevara och dokumentera systemet som jag hållit på med i många år.

Skribent: Peter Sahlin
Epost: This is a mailto link

Om du vill bli medlem eller förnya medlemsskap.
OBS! Ska du anmäla dig till någon träning så läggs medlemsskap till automatiskt!

Bli medlem


Börja träna hos oss! Medlemsskap läggs till automatiskt!

Anmälan


 

Postadress:
KK Mifuné
Tommy Horvath, Norrgatan 25
70356 Örebro

Besöksadress:
Haga Centrum, Vaktelvägen 2
70014 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info