Hoppa till sidans innehåll

William T

12 NOV 2017 22:23
Att vara del av Svenska Landslaget betyder att man är av de främsta internationella ambassadörerna för svensk karate. Det är ett ansvarsfullt och betydande uppdrag som ger möjlighet till att resa ut i världen, sponsring, resurser och support.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2017 22:30

Mifunés tävlingsverksamhet är för närvarande väldigt framgångsrik. Vi har äran och  glädjen att presentera en landslagsman i Karate, William Tambour.

Det är första gången på senare år som Mifune haft representation i det nationella karate landslaget detta är vi otroligt stolta över. Nedan presenterar vi en intervju med vår nya landslagsman William Tambour.

Grattis till landslagsplatsen det måste kännas väldigt bra?

Ja det känns väldigt bra och det har varit ett mål för mig redan från starten med karate. Mina första erfarenheter med landslaget är redan från när jag var 13 då jag fick chansen att åka upp och träna med dom genom att mellersta distriktet ansåg att jag skulle kunna vara landslags intressant, efter det så vart jag kvar i truppen och försvarade min plats på det senaste SM:et som gick i Mars.

Hur länge har du tränat karate?

Jag har just nu tränat karate lite längre än fem och halvt år och går in på mitt sjätte år i februari.

Vilka är dina styrkor (vi pratar inte om svagheter eller hur)?

Jag anser att mina styrkor är att jag är fokuserad på mina mål, är väldigt målmedveten och tar sporten på allvar samt att jag är väldigt envis och ger inte upp.

Du är nyss hemkommen från Vm hur gick det?

Hur det gick på VM, det var så att jag gick in mot Hong Kong/China i första matchen och vann den 3–3 med Senshu vilket innebär en fördel av att ha tagit första poängen vid oavgjord match detta gav mig vinsten. I andra matchen möter jag en kille från Italien, jag styr matchen fram tills när det är 30 sekunder kvar.
Då han börjar pressa mig pga. att han har 3st varningar och jag låter honom pressa mig och backar bara bak, med en plan i huvudet att tajma honom när han attackerar. När det är 7 sekunder kvar så går jag för attack i ett försök om att ta poäng så att matchen inte ska sluta 0–0 och därmed avgöras via domarröster men italienaren backar bak och undviker min attack för att sedan själv attackera och ta poängen. I efterhand var detta väldigt orutinerat av mig. Med 5 sekunder av matchen kvar så måste jag ta 2 poäng eftersom om matchen slutar 1–1 vinner han på Senshu så jag måste ha 2 poäng. När huvuddomaren startar igång matchen efter han delat ut poänget så pressar jag italienaren och går för attack men tiden tar slut och han vinner.
Jag  hoppas i det läget på att italienaren ska gå till final vilket då gör att jag hade fått gå återkval för att få en chans på bronsmedalj. Han gick tyvärr inte hela vägen då han förlorade mot en kille från Ryssland som sedan kom 2a i vår klass. Det jag inte visste när jag gick upp och körde matchen mot Italien var att han på EM 2017 i Bulgarien vann klassen kadett -52kg, detta gjorde att jag inte tog denna förlust speciellt hårt. Jag är överlag nöjd med min insats och jag har lärt mig att när man tabbar sig på denna nivå så åker man ut.

Vad tar du med dig av dina VM erfarenheter?

Det jag tar framför allt med mig från min VM debut är att det absolut inte är omöjligt att ta medalj på ett mästerskap det handlar bara om papperstunna marginaler och om att inte göra olika små misstag som kan ge bort vinsten. Jag har även lärt mig att jag måste våga ha mer is i magen och lita på mig själv, om jag gjort det i matchen mot Italien och bara fortsatt att vänta på att han skulle attackera och jag skulle få tajma honom så skulle antingen han attackerat mig och jag tajmat honom eller så hade tiden gått ut och det hade blivit dommarröster som jag förmodligen hade vunnit pga att jag hade varit mest aktiv under matchen och styrt mest.

Vilka mål har du för framtiden?

Mina mål för framtiden är i nuläget att bli uttagen till EM som går i Ryssland nu i februari och att där ta medalj. Sedan i Mars så går vårt SM vilket är en viktig del av svensk karate för att få vara delaktigt i svenska karatelandslaget, vilket också gör att ett av målen jag har uppsatt just nu är mitt 2:a SM guld. Lite mer långsiktigt sätt är Ungdoms OS ett av målen inom räckhåll som går av stapeln i Buenos Aires 2018, ett av kraven för att kunna blir uttagen dit är att man ska ligga topp 20 på WKF:s världsranking i respektive viktklass vilket är ett mål bara det att uppnå. Vilket jag i nuläget kämpar för att uppnå då jag i nu läget ligger på 35e plats i kadett -57kg på WKF:s världsranking.
Sedan har jag även mål uppsatta som är långt avlägsna på grund av ålder och erfarenhet vilket då är att ta medalj på båda Senior EM & senior VM samt att försöka kämpa mig till den riktiga eliten och vara med på OS.

Grattis igen William, vi ser fram emot att följa dig i framtiden!

Skribent: Peter Sahlin
Epost: This is a mailto link

Om du vill bli medlem eller förnya medlemsskap.
OBS! Ska du anmäla dig till någon träning så läggs medlemsskap till automatiskt!

Bli medlem


Börja träna hos oss! Medlemsskap läggs till automatiskt!

Anmälan


 

Postadress:
KK Mifuné
Tommy Horvath, Norrgatan 25
70356 Örebro

Besöksadress:
Haga Centrum, Vaktelvägen 2
70014 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info