Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Karate är ett gammalt kamp- och självförsvarsystem som började utvecklas på 300-talet i Indien och på 500-talet spreds till Kina. På 1300-talet hade Karaten nått den lilla japanska ön Okinawa. Karaten tränades flitigt bland såväl herrskap som bland bönder.

Under 1600-talet infördes ett vapen förbud på Okinawa så karaten fick tränas i all hemlighet. Det var även då man började utvecka den "moderna vapenträningen". Man använde sig bl a. av skäror och krattskaft.

Efter andra världskriget var Japan som bekant ockuperat av USA. Efter kriget spreds karaten med hemvändande soldater. Till Europa kom karaten under andra delen av 1950-talet, och till Sverige anlände den under 1960-talets början. Idag finns det ca 300 klubbar och ca 22000 aktiva i Sverige.

Karate är nu en motions- och tävlingssport. Attacker och försvar utförs med maximal styrka och snabbhet, där fullständig självkontroll eftersträvas. I träningen ingår olika slag, blockeringar, svep, sparkar och kast som utförs mot en eller flera motståndare.

Ett träningspass har normalt tre olika moment: uppvärmningsgymnastik och uppmjukningsövningar, teknikträning och slutligen styrke- och konditionsträning. Vissa ser karate som en konst, andra enbart som motion och självförsvar.

Tävlingsverksamheten inom karate är stor, från barn 7år- och ungdomstävlingar till högsta internationella elit för både damer och herrar. Man kan tävla i kata (form) och i kumite (kamp).

Uppdaterad: 03 JAN 2015 11:16 Skribent: Stefan Heidgren

Om du vill bli medlem eller förnya medlemsskap.
OBS! Ska du anmäla dig till någon träning så läggs medlemsskap till automatiskt!

Bli medlem


Börja träna hos oss! Medlemsskap läggs till automatiskt!

Anmälan


 

Postadress:
KK Mifuné
Tommy Horvath, Norrgatan 25
70356 Örebro

Besöksadress:
Haga Centrum, Vaktelvägen 2
70014 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info